Головна arrow Баня
Оздоровча Російська Баня Печать

На території  готельно – ресторанного комплексу «Гоголь» , на самому березі річки Хорол, поруч з пляжем, розташована Російська оздоровча баня – найкраща у місті за своїми оздоровчими властивостями.


А після бані чудово поплавати у бассейні!

У бані знаходяться:

Парилка, виготовлена із липових колод

  • Парилка, виготовлена із липових колод
  • Піч на дровах
  • Трапезна
  • Душова кімната з розміщеною вгорі діжкою, наповненою холодною водою
  • Туалет

 

Послуги і товари

Кваліфікований банщик, технолог банної справи, надає такі послуги (платні):
  • Процедури з віником (дубовим або березовим на вибір)
  • Прогрівання
  • Медово-соляний масаж (скраб для тіла)
Є можливість  придбати дубовий або березовий віник на вибір для проведення процедур власноруч. Також пропонуються для користування в бані простирадла, рушники, капелюхи, шапочки, мило.
Безкоштовно пропонується ароматний трав'яний чай і користування посудом.
Банний час від 2 годин.

   

У бані віник дорожче за гроші

Цілюще призначення віника у бані полягає як у фізичному впливі (масаж), так і в фармакологічній дії біологічно-активних речовин, які містяться у гілочках, листочках і бруньках.
 
Березовий віник допомагає при болі, ломоті у м'язах та суглобах після фізичних вправ і навантажень, добре очищує шкіру при схильності до висипів та гнійників, прискорює загоєння ран і саден, надає заспокійливу дію, покращує настрій. Пар з віника сприяє відходженню мокроти і покращенню вентиляції легень. От чого після бані так легко дихається! Для астматиків і курців в минулому , почавших займатися дихальною гімнастикою, березовий віник є незамінним. В листях берези є ефірні масла, дубильні речовини, вітамін С, провітамін А.
Попартеся – і ваша шкіра буде гладкою, еластичною, приємного кольору. Настоянка віника корисна для шкіри голови і знищує лупу.
 
Дубовий віник більше підходить для людей із жирною шкірою. Він робить її матовою  і пружною, здійснює сильну протизапальну дію.  Аромат дуба перешкоджає надмірному підвищенню артеріального тиску в парній. Тому спортсменам і схильним  до гіпертонії рекомендується цей віник. До того ж він заспокоює нервову систему після занять оздоровчим бігом і ходьбою. Листя дуба містять велику кількість дубильних речовин. Дубовий відвар використовується як лікувальний засіб при  деяких шкіряних захворюваннях, при пітливості ніг.

 

 Мед і баня

В нашій бані існує спеціальна методика розтирання сумішшю меду і солі. Проводиться після серії прогрівань та процедур масажу віником.
Завдяки застосуванню цієї суміші може бути досягнуто кілька ефектів
  • По-перше, сіль відіграє роль скрабу і відлущує відмерлі частинки шкіри, відкриваючи шкіряні пори.
  • По-друге, сіль і мед спільними зусиллями знезаражують шкіру, дезенфікуючи ранки, подряпини і т.п.
  • По-третє, цей склад вельми сприяє сильному виділенню поту, з яким виходять назовні відходи обміну речовин.

   

Але цю суміш слід застосовувати тільки на здоровій шкірі.
Яку ж дію мед надає на нашу шкіру? Перш за все, він живить її вітамінами. За рахунок великого вмісту води він зволожує шкіру, регулюючи водний баланс, освіжає, тонізує і перешкоджає виникненню зморшок. Мед здатний створювати найтоншу плівку, яка захищає шкіру від зневоднення. Також мед має протизапальну і в'яжучу дію, очищає пори, прискорює регенеративні процеси в шкірі людини і відновлює їх природний захист, позитивно впливаючи на всі функції шкіри. З його допомогою можна позбутися багатьох проблем: запалень, екземи, опіків, лущення і прищів. Надаючи протимікробну дію на шкіру, мед покращує еластичність її м'язових волокон.
Шкіра після меду стає м'якою і бархатистою. Особливо рекомендується це жінкам.

А після бані чудово поплавати у бассейні!

Ласкаво просимо завітати до нас!